Superdag voor grote groepen op Texel

Dit arrangement voor grote groepen is inclusief

 • Overtocht met een garnalenkotter
 • Picknick, pistoletje gezond, diverse broodjes met schapenkaas en lamsham, krentenbrood, fruit, koffie, thee en melk
 • Tandems
 • Fietsroutes
 • Keuze programma: Flora bezoek, Strandprogramma, Waddelbezoek of Mountainbiken
 • BBQ bij strandpaviljoen, diverse soorten vlees, saladebuffet, frites, stokbrood en verschillende sauzen
 • Busvervoer
 • Teso boot terug
 • Begeleiding
 • Organisatiekosten
 • Prijs: € 99,50 p.p. inclusief BTW. Deze prijs geldt bij 150 personen.
  Prijs bij meer of minder personen op aanvraag.

  Vertrek Den Helder: 10.30 uur
  Aankomst Den Helder: 20.20 uur

  Extra mogelijkheden

  Dit dagprogramma is een van de vele varianten die samen te stellen zijn. Informeer naar de verschillende mogelijkheden .

  Bij 100 personen kan dit programma ook, maar dan vervalt het strandprogramma om op dezelfde prijs uit te komen.

  De prijs van dit arrangement is geldig tot en met 31 december 2017.

  Superdag voor 150 personen

  De ideale dag voor grotere groepen!
  Wie op stap gaat naar Texel wil verwend worden. En daar leent Texel zich prima voor. Texel is ons werkgebied, we kennende weg als geen ander. Daarom vindt u bij ons de leukste Texelse uitjes.

  U wordt met een garnalen kotter in Den Helder opgehaald en gaat al garnalen vissend naar Texel.
  Op Texel aangekomen, staat er een heerlijke picknick klaar. 's Middags voor ieder wat wils: Mountainbiken, Flora bezoek, Strandprogramma, Gps puzzeltocht of een bezoek aan Texelse schapenkaas boerderij.
  Aan het einde van de dag ziet iedereen elkaar weer terug bij de BBQ bij een strandpaviljoen.

  Evenementenbureau Texel bezorgt u een dag om nooit te vergeten

  In Den Helder/Den Oever wordt u voor de garnalenkotter TX 10 ontvangen door een medewerkster van Evenementenbureau Texel, waarna wij koers zetten naar de oude vissershaven van Oudeschild op het waddeneiland Texel.
  Tijdens de tocht zal de schipper een keer zijn netten uitgooien. Nadat de netten zijn binnengehaald, zal de visser echt alles vertellen over de verschillende vissen en krabben. De garnalen worden door middel van een sorteermachine gesorteerd en gekookt en moeten natuurlijk gepeld worden, waarna u ze kunt oppeuzelen.
  En…wij gaan op zoek naar zeehonden! Door de diepgang van maar 60 cm kunnen we in de buurt van zandbanken komen, waar u bij laag water de robben kunt zien luieren! Vandaag krijgt u kortom de kans zich een echte vissersman of -vrouw te voelen.

  Touringcar Texeltours

  Groepsvervoer is in vertrouwde handen met de touringcars van Texeltours. Zelfs de grootste groepen worden probleemloos verplaatst over het eiland Texel. Ook haalt Texeltours groepen naar het waddeneiland en brengt ze na een verblijf weer veilig thuis.

  Keuze programma

   Schipbreuk en juttersmuseum Flora op Texel In het grootste juttersmuseum ter wereld op het waddeneiland Texel komt de bezoeker ogen tekort. Gejutte spullen uit een periode van zo’n 70 jaar zijn hier bij elkaar gebracht. Ieder voorwerp heeft zijn eigen verhaal. Dat wordt smakelijk verteld door een echte jutter. Stoere mannen die tijdens stormen het strand afschuimen, op zoek naar interessante spullen. In een andere zaal is een boeiende expositie ingericht over strandingen op Texel in de 20e eeuw.

   Mountainbiken op Texel Het fantastische ATB-parcours in het Texelse dennenbos biedt diverse technische uitdagingen. Daarom starten we actief met een instructie over schakelen, remmen, fietshoudingen en veiligheid alvorens het parcours in het bos met ervaren begeleiding gefietst wordt. Na het overwinnen van het eerste hoogteverschil worden de hogere duinen van het waddeneiland pas echt interessant! Deelnemers dragen verplicht een helm welke voor aanvang wordt uitgereikt.

   Schapenboerderij De Waddel op Texel Schapenboerderij De Waddel is gelegen in het prachtige Hoge Berg gebied op het waddeneiland Texel. Boer Jan Willem Bakker zal alles vertellen over hoe zijn dagelijkse leven eruit ziet en over zijn schapen. Zijn kudde bestaat uit 550 ooien, waarvan een gedeelte wordt gemolken. Van deze melk wordt op de boerderij kaas gemaakt. Verder houdt hij zich bezig met stamboek Texelaarfokkerij. U bent van harte welkom om het vee te komen bekijken en een stukje kaas te proeven.

   Strand progamma
   Droog over:
   Bij het droogoversteken maak je gebruik van de Texelse vindingrijkheid. Je team gaat er voor zorgen dat je geen natte voeten krijgt en dat je eerder dan je tegenstander weer droog zand onder de voeten hebt, mits je de aanwijzingen van je teamleden goed op volgt.

   Zeehondenrace:
   één teamlid, de zeehond, gaat bovenop een bijna 3 meter hoge strandbal zitten. De andere teamleden rollen de bal zo snel mogelijk naar de finish en dit natuurlijk zónder dat het teamlid eraf valt. Klinkt eenvoudiger dan het is en vergt heel duidelijke coördinatie en communicatie.

   De dronken strandjutter:
   Een bijzonder juttersverhaal was de insteek van dit spel wat in estafettevorm gespeeld wordt. Het lijkt heel eenvoudig maar dat iedereen dronken wordt van een leeg flesje jutter zullen we bewijzen. Wie weet er dronken toch een snelle tijd neer te zetten. (Er wordt bij dit spel niet daadwerkelijk gedronken).

   Touwtrekken:
   Iedereen kan toch touwtrekken ? Nou, dat kun je wel vergeten !
   Het vergt veel tactiek en teamgeest om je tegenstander te verslaan in dit enerverende strandspel.
   En, heb je gewonnen, dan dient de volgende tegenstander zich aan.
   Welk team laat zich niet over de streep trekken?

   Hoogwaterspel:
   Probeer zo snel mogelijk je teamleden over te krijgen van het ene eiland naar het andere. Dit kan door over een touwbrug te klimmen of het magisch wonderwiel te gebruiken.

   Kwalleballen:
   Wel eens gerugbyd met een levensgrote kwal? Dat valt nog lang niet mee! In het rulle strandzand of langs de vloedlijn, met een droge of glibberige “kwal”. Dit spel levert veel lachwekkende taferelen op en is niet bedoeld voor kniesoren.

   Stormbaan:
   Welk team krijgt de meeste hoeveelheid water in hun kuip? Wie de badmuts op de juiste manier vasthoud en over de stormbaan weet te komen krijgt zonder te veel knoeien de kuip als eerste vol.

  Mogelijkheden

  De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

  • parkeren

  Onze partner

  Algemeen

  Het evenementenbureau op Texel voor het geslaagde uitje! Wij hebben alle kennis in huis om voor iedereen een leuk uitje te verzorgen. Voor groepen vanaf minimaal 15 personen.

  Faciliteiten

  Bijna niks is onmogelijk!

  Ligging

  Ons kantoor is gelegen op de haven van Oudeschild. Maar de uitjes kunnen overal op Texel zijn

  Omgeving

  De uitjes op Texel kunnen zijn: op het strand, in het bos, in het dorp, noem maar op. Ze noemen Texel niet voor niets Nederland in het klein.